Opis
Pasta Singapure Chicken Curry AHG 50 g.
Pasta przyprawowa Nonya Chicken Curry. Zawartość opakowania: 50 g Data przydatności do spożycia: 1.07.2025 r. Kraj pochodzenia: Tajlandia
8,20 zł
Pasta przyprawowa Nonya Chicken Curry.
Pasta przyprawowa Nonya Chicken Curry. Zawartość opakowania: 50 g Data przydatności do spożycia: 1.07.2025 r. Kraj pochodzenia: Tajlandia
Pasta Tom Yum Lobo, wykorzystywana do słynnej zupy ostro – kwaśnej Tom Yum.
Przygotowanie: Pastę należy rozpuścić w wodzie, dodać odrobinę mleka kokosowego, następnie kurczaka, bądź krewetki.
Dzięki dużej ilości pachnących ziół, zupa tajska Tom Yum charakteryzuje się niezwykłym połączeniem smaków ostrego i kwaśnego.
Pasta Miso Hikari czerwona, z fermentowanej soi i ryżu (miso ciemne, fermentuje od kilku miesięcy do kilku lat), zawierająca duże ilości protein, witamin i minerałów. W kuchni japońskiej przygotowuje się z niej głównie zupy miso. Jest również składnikiem zup lub sosów mięsnych. Ma kolor ciemnoczerwony lub ciemnobrązowy, ostra w smaku.
Pasta Miso Hikari biała, z fermentowanej soi i ryżu, zawiera duże ilości protein, witamin i minerałów. Ma kolor jasnobrązowy, jest lekko słodkawa. Pastę miso głownie używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat, dań warzywnych lub rybnych.
Sambal oelek to gęsty, ostry sos na bazie papryki chilli z dodatkiem soli i soku z limonki.
Może być przygotowany ze świeżych lub gotowanych składników.
Stosuje się go jako dodatek praktycznie do wszystkiego, w zależności od upodobania do “ostrości” potraw, np. do marynat, mięs, warzyw i dipów i słynnej marynowanej kapusty kim chi. Skład: chili 70%, woda, regulator kwasowości: kwas octowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211. Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 750 g
Data przydatności do spożycia: 08.05.2023 r.
Kraj pochodzenia: Holandia
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017