Opis
Pasta curry żółta 400 g Mae ploy.
Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowymi składnikami są trawa cytrynowa oraz kurkuma. To właśnie one nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Skład: czosnek, trawa cytrynowa, sól, szalotka, galangal, suszone czerwone chilli, nasiona kolendry, skórka z limonki kaffir, curry w proszku 1,3 % (kolendra, kurkuma, kminek, nasiona kopru, galangal, imbir), kminek, cynamon, kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa.
Przygotowanie: zasmażyć 50 g pasty curry, dodając 400 ml mleka kokosowego, 200 g mięsa i ziemniaki. Spróbować przed doprawianiem. Dla bardziej łagodnego smaku użyć pół porcji pasty curry.
Zawartość opakowania: 400 g
Data przydatności do spożycia: 25.12.2025 r.
Kraj pochodzenia: Tajlandia