Żółta pasta curry, jest łagodniejszą od pozostałych, zielonej i czerwonej. Jej podstawowym składnikiem jest trawa cytrynowa. To właśnie ona nadają paście korzennego aromatu. Jest ona najczęściej dodawana do potraw curry w połączeniu z mlekiem kokosowym.
Pasta miso koreańska, sfermentowana soja wytwarza bogatą i pełną witamin pastę, stosowana w kuchni jako dodatek do marynat, sosów, zup. Bogata w białko i witaminy A,C B12 wspomaga trawienie. Kraj pochodzenia : Korea Południowa termin ważności : 25.09.2022
Pasta gochujang to koreańską pasta paprykowa z kleikiem ryżowym, wykorzystywana w kuchni koreańskiej do robienia kiszonek kimchi, sosów , marynowania mięs.w skład Gochujang wchodzi : ostra papryka, sól, cukier, ryż, soja, sos sojowy, alkohol, Zawiera min. ilości pszenicy.
Pasta gochujang to koreańską pasta paprykowa z kleikiem ryżowym, wykorzystywana w kuchni koreańskiej do robienia kiszonek kimchi, sosów , marynowania mięs.w skład Gochujang wchodzi : ostra papryka, sól, cukier, ryż, soja, sos sojowy, alkohol, Zawiera min. ilości pszenicy.
Pasta Miso Hikari biała, z fermentowanej soi i ryżu, zawiera duże ilości protein, witamin i minerałów. Ma kolor jasnobrązowy, jest lekko słodkawa. Pastę miso głownie używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat, dań warzywnych lub rybnych.
Pasta Miso Hikari czerwona, z fermentowanej soi i ryżu (miso ciemne, fermentuje od kilku miesięcy do kilku lat), zawierająca duże ilości protein, witamin i minerałów. W kuchni japońskiej przygotowuje się z niej głównie zupy miso. Jest również składnikiem zup lub sosów mięsnych. Ma kolor ciemnoczerwony lub ciemnobrązowy, ostra w smaku.
Ostra pasta do dania makaronowego Pad Thai, firmy AHG. Makaron gotujemy aldente i odsączamy do 2 – 3 min. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, wbijamy jajka i mieszając smażymy do całkowitego ścięcia poprzez posiekanie na drobne paski. Dodajemy krewetki ( kurczak lub tofu), makaron i przesmażamy. Następnie dodajemy pastę pad thai, sos rybny, srirachę i cukier. Mieszamy energicznie. Dodajemy kiełki i przesmażamy minutę, na końcu dodajemy kolendrę i wykładamy na talerz. Posypujemy szczypiorkiem i orzeszkami, możemy dodać ćwiartkę limonki obok.
Pasta przyprawowa do Singapur Laksa, to połączenie tradycyjnych składników używanych w Singapurze, tworzących w rezultacie podstawę oryginalnej Laksy. Laksa to rodzaj tradycyjnej zupy z Azji Południowo – Wschodniej. Pasta, bez sztucznych barwników i konserwantów.
Pasta przyprawowa do pieczonego ryżu w stylu kantońskim, firmy AHG. Yangzhou Smażony Ryż to jeden z najpopularniejszych dań chińskich z smażonym ryżem w woku. Od zwykłego dania na bazie smażonego ryżu yangzhou wyróżnia się łączeniem mięsa z owocami morza lub różnych rodzajów mięsa. Najbardziej znane połączenia to wołowina z krewetkami lub wołowina z kaczką. Z pastą z ,,Asian Home Gourment” można zaserwować do 4 porcji dania.
Pasta Tom Yum Lobo, wykorzystywana do słynnej zupy ostro – kwaśnej Tom Yum.
Przygotowanie: Pastę należy rozpuścić w wodzie, dodać odrobinę mleka kokosowego, następnie kurczaka, bądź krewetki.
Dzięki dużej ilości pachnących ziół, zupa tajska Tom Yum charakteryzuje się niezwykłym połączeniem smaków ostrego i kwaśnego.
01
02
03
04
05
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017