Opis
Marynata tandoori tikka AHG 50 g.
Marynata tandoori tikka, to łagodna indyjska, bezglutenowa marynata do mięs. Mięso można przyrządzić w zwykłym piekarniku lub na grillu. Szczególnie polecana do mięs, przygotowanych w tradycyjnym glinianym piecu “tandoor”. Dzięki marynacie, mięso staje się kruche, soczyste i pełne smaku. Przygotowanie:
- Marynować mięso w mieszance przyprawy i jogurtu przez ok. godzinę.
- Nadziać mięso na drewniane lub metalowe patyczki do szaszłyków.
- Grillować przez ok 10 minut. Podczas grillowania posmarować co najmniej dwukrotnie masłem i pozostałą porcją marynaty.
- Kilkukrotnie obrócić.
Skład: olej sojowy, ocet, czosnek, sól, imbir, mielona papryka, sok z cytryny, kminek, kolendra, zioła i przyprawy, czerwone chilli, olej sezamowy, czarny pieprz. Zawartość opakowania: 50 g Data przydatności do spożycia: 19.07.2026 r. Kraj pochodzenia: Tajlandia