Opis
łyżka do miso biało czarna Wave 14,5 cm.
łyżka do miso biało czarna Wave 14,5 cm,
porcelanowa z serii Japan z połyskiem,
do zup : miso, tajskich, ramenu.
Wymiary: 14,5 cm x 4 cm
Można myć w zmywarce.
Tokyo design studio.
14,99 zł
do zup miso, tajskich,
Wymiary: 14,5 cm x 4 cm
Można myć w zmywarce.
Tokyo design studio.
Brak w magazynie
łyżka do miso biało czarna Wave 14,5 cm,
porcelanowa z serii Japan z połyskiem,
do zup : miso, tajskich, ramenu.
Wymiary: 14,5 cm x 4 cm
Można myć w zmywarce.
Tokyo design studio.
Waga | 0.1 kg |
---|---|
Wymiary | 14.5 x 10 x 1 cm |
Jak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017