Opis
Miseczka do matchy Aurora 13 x7 cm
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
49,99 zł
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
Na stanie
Ceramiczna miseczka do herbaty sproszkowanej – Matcha.
Chasaku – japonska nazwa -stosowane jest w japońskim tradycyjnym przyrządzaniu Matcha -ceremonii Chanoyu.
Rozmiar: 13x 7 cm
Wzmacniająca, pobudzająca, na przeziębienie.
Aby przygotować herbatę wlej 200 ml gorącej, ale nie wrzącej wody o dodaj 1 łyżeczką herbaty.
Yuzu tea smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także w połączeniu z tradycyjną czarną herbatą.
Producent : Tbest
Kraj pochodzenia : Korea Południowa
Delikatna konfitura sporządzona z czerwonych owoców głożyny, zwanych też chińskimi daktylami, wyróżnia się niezwykłym, karmelowo-daktylowym smakiem.
Słodka, kwaskowa, działa leczniczo na przeziębienie, naturalny antyoksydant, redukuje procesy starzenia, dobre źródło witaminy C – wzmacnia układ odpornościowy. Konfiturę stosować można na wiele sposobów, wszystko zależy od naszej wyobraźni.
Aby przygotować herbatę wlej 200 ml gorącej, ale nie wrzącej wody o dodaj 1 łyżeczką herbaty.
Yuzu tea smakuje wspaniale zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także w połączeniu z tradycyjną czarną herbatą.
Producent : Tbest
Kraj pochodzenia : Korea Południowa
Chasen – japońska nazwa pędzelka i ceramiczny stojak na pędzel,
miseczka Rozmiar: 13x 7 cm
pakowane w eleganckie pudełko Edo Japan.
Herbata od wieków jest cenionym napojem na całym świecie, w związku z tym powstało wiele ceremonii związanych z jej spożywaniem. Nawiążemy tu do najbliższej naszemu sercu Japonii, gdzie ceremonia picia herbaty szlachetnie zwana jako Chanoyu – jest tłumaczona jako Cha- herbata , no-yu droga – droga herbaty. Zasady ceremonii nawiązują do ceremoniałów buddyjskich i symbolizują drogę do osiągnięcia pełnej duchowości. Pierwotną formę tego ceremoniału stworzył Mnich Murata Suko wraz z Shogunem Yoshimistu w XV wieku.
Ceremoniał herbaty powinien odbywać się w miejscu, które sprzyja odprężeniu i jest harmonijne, może to być ogród, pawilon, taras.
Przed przystąpieniem do ceremoniału herbaty należy dokładnie umyć dłonie na znak oczyszczenia duszy, następnie kontempluje lub podziwia piękno otaczającego miejsca. Herbata, która jest wykorzystywana do ceremonii Chanoyu to szlachetna sproszkowana herbata zielona zwana Matcha. Gospodarz ceremonii nakłada bambusową łyżeczką zwana chasaku matchę do chawana – dużej czarki, która posiada tzw. Twarz, następnie z precyzją i w skupieniu miesza bambusową miotełką zwaną Chasen i częstuje osobno gości.
serwowanie na ciepło: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, dodać 180 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i podawać.
serwowanie na zimno: zawartość saszetki wsypać do filiżanki, rozpuścić w 90 ml gorącej wody, dodać lód, dobrze wymieszać i podawać.
Moya matcha – bio codzienna – wysokiej jakości herbata o mocniejszym smaku z nutą goryczy. Pochodzi z mieszanki drugiego i trzeciego zbioru. Ma jaśniejszy kolor. Polecana do picia osobom lubiącym smak zielonej herbaty, do smoothie, wypieków i lodów. Region zbioru Uji pref.Kyoto Matcha codzienna charakteryzuje się mocnym herbacianym aromatem z wyczuwalną goryczką.Pozyskuje się ją z drugiego i trzeciego zbioru świeżych liści krzewów dojrzewających pod specjalnymi osłonami przeciwsłonecznymi. Gramatura – 50 gr, szczelnie pakowana , po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017