Opis
Mąka tempura Ottogi 500 g
Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z kuchni portugalskiej. To smażone w cieście owoce morza, warzywa czy kawałki mięsa. Panierka tempurako to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
Skład: mąka PSZENNA, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, proszek do pieczenia, sól, prażony ryż w proszku, czosnek w proszku, pieprz czarny mielony, barwnik naturalny: ryboflawina.
Wartość odżywcza w 100g: energia: 1444kJ/345kcal, tłuszcz: 0,6g (w tym kwasy nasycone: 0,2g), węglowodany: 78,0g (w tym cukry 2,0g), białko: 7,0g, sól: 2,4g.
Zawartość opakowania: 400 g
Data przydatności do spożycia: 29.07.2025 r.
Kraj pochodzenia: Korea