Opis
Mata do sushi bambusowa 24 x 24 cm
Bambusowa mata do zwijania sushi maków niezbędna przy robieniu sushi,
najważniejszy element przy skręcaniu maków.
Wykonana z bambusa impregnowanego, odpornego na wodę – dlatego będzie służyć na długo.
10,90 zł
Bambusowa mata do zwijania sushi maków niezbędna przy robieniu sushi,
najważniejszy element przy skręcaniu maków.
Wykonana z bambusa impregnowanego, odpornego na wodę – dlatego będzie służyć na długo.
Bambusowa mata do zwijania sushi maków niezbędna przy robieniu sushi,
najważniejszy element przy skręcaniu maków.
Wykonana z bambusa impregnowanego, odpornego na wodę – dlatego będzie służyć na długo.
Jak przyrządzić ryż do sushi?
Jeśli nie posiadamy specjalnego urządzenia do gotowania ryżu to poniżej podajemy przepis jaki funkcjonował zanim takie urządzenia zostały wynalezione.
Parownik Tristar sam ustawia czas gotowania – przestrzegamy pozostałych zasad.
Ryż do sushi przyrządzamy według zasady 20:10:20:10!
(20 minut namaczamy, 10 minut odsączamy, 20 minut gotujemy, 10 minut trzymamy pod przykryciem)
* zalecamy przygotowywać sushi z lekko ciepłego ryżu
Z tak przygotowanym ryżem możemy przystąpić do robienia sushi – powodzenia.
Zaprawa „TEZU”
Składniki i proporcje :
– ocet ryżowy – 5 łyżek stołowych
– cukier – 3½ łyżki stołowej
– sól – 1½ łyżki stołowej
sposób przyrządzenia:
ocet wlewamy do małego garnka i podgrzewamy, należy pamiętać żeby nie doprowadzić do wrzenia dodajemy cukier i sól. Mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Sushisklep.pl Zestawy do sushi, czajniki żeliwne, zestawy do parzenia herbaty, Kimmidoll. Copyrights by sushisklep.pl, 2017